Vračila blaga

Več o možnostih vračila blaga si preberi v nadaljevanju, več o drugih pogojih poslovanja pa v Pogojih poslovanja.

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov shop@artekcenter.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in nepoškodovani embalaži.
Če kupec morda artikel že začne uporabljati, odstop od pogodbe žal več ni možen. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Možnost vračila ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce, orožje, strelivo, netilke, smodnik ali če je potrošnik odprl varnostni pečat. Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je postopek vračila zaključen, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Postopek za vračilo artiklov je na voljo v Moj Račun -> Naročila. Preprosto kliknite na povezavo "Zamenjava ali vračilo" desno zgoraj in potrdite vračilo.

Če prejeti artikel ne izpolnjuje pričakovanj, ga lahko zamenjaš z drugim, enakovrednim, kar nam sporočiš na obrazcu za vračilo artikla. Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Napotki za vračilo blaga

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato ti omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost vračila blaga - odstop od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opraviš kar čimhitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

- previdno preglej embalažo in jo obdrži v nespremenjenem stanju , dokler nisi v celoti prepričan, da je artikel ustrezen,
- pri nakupu oblačil, perila in kopalk ustrezno velikost preveri s pomerjanjem čez druga oblačila (ne na golo kožo),
- če artikel vrneš osebno, daj artikel na vpogled prodajalcu,
- pri rokovanju z artiklom lahko pride do poškodb in prask, predvsem artikli, ki imajo lakirane črne površine,
- nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku (temne lakirane površine),
- vidne sledi uporabe (prah, dalke, praske, madeži, umazanija) niso primerne za vračilo, ker so higiensko oporečne (aparati za osebno nego in nego stanovanjskih površin),
- vidne sledi montaže (uporabljena vodila, vgradne praske) so poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji aparatov. Ne vgrajuj aparatov dokler nisi prepričan, da ustrezajo tvojim zahtevam,
- Artikli, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe,
- Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel pregledaš in če ti ne ustreza, ali pa so bila tvoja pričakovanja napačna, odstopiš od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje -> v tem primeru nakup reklamiraš.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če si ob prevzemu pošiljke opazil, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, moraš sprožiti postopek reklamacije. To storiš tako, da paket v najkrajšem možnem času dostaviš nam. Skupaj z DPD bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Garancija

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov. Če želiš pošiljko vrniti na naše stroške, to storiš tako, da se o tem dogovoriš z našimi sodelavci na telefonski številki 03 734 60 78 ali shop@artekcenter.com. V skladu s tem dogovorom bomo na tvoj naslov poslali poštarja, ki bo prevzel pošiljko.
Pozor: drugačen način vračila na naše stroške ni možen.

Pomembno
Ko vračaš artikel prodajalcu (Artek d.o.o.), moraš priložiti obrazec za vračilo blaga. Priloži tudi kopijo računa. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je:
Artek d.o.o., Cankarjeva ulica 10, 3272 Rimske Toplice.

Priporočamo, da uporabiš dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripraviš za transport (pri tem lahko uporabiš originalno artekcenter embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Če uveljavljaš garancijo, boš popravljeno blago prejel najhitreje, če garancijo uveljavljaš neposredno pri proizvajalcu oziroma njegovem pooblaščenem servisu.

Če se ti porajajo dodatna vprašanja, te vabimo, da nas pokličeš na 03 734 60 78 ali nam pišeš na shop@artekcenter.com.